top of page

Anders Wallgren blir ny CIO för Gro Kapitalförvaltning
Atle har anställt Anders Wallgren som CIO för Gro Kapitalförvaltning. Anders har en lång bakgrund inom kapitalförvaltning, främst på Swedbank och Robur där Anders har haft roller som aktiechef och kapitalförvaltare inom Special clients till senior kundansvarig för institutionella kunder.

"Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande inom diskretionär förvaltning gentemot privatkunder, stiftelser och företag tillsammans med Anders,” säger Lotta Nilert och Christer Ellgren på Gro Kapitalförvaltning.

Anders har också en tydlig ESG- och Impact-profil. Denna profil förstärktes ytterligare av hans senaste uppdrag som CIO för Stiftelsen för Östersjölaxen, där hållbarhet och påverkanskapital var grunden i arbetet för den vilda Östersjölaxen.

”Detta är en väldigt intressant och spännande utmaning för mig, jag har följt Gro och Atle under en längre tid, och sett att deras strategi och profil ligger helt i linje med mina värderingar och erfarenheter.

Under mina drygt 20 år inom kapitalmarknaden har mycket förändrats. Att hållbarhet och påverkan är prioriterade hos de flesta kapitalägare fortsätter att stärka tesen om att avkastning driver påverkan och påverkan driver avkastning. Det ska bli väldigt spännande att bygga Gro Kapitalförvaltning vidare, med en stark grund inom hållbarhet och påverkan och på ett transparent och effektivt sätt för våra kunder,” säger Anders Wallgren.

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page