top of page

Stark rapport från ett av våra innehav

Rapporterna fortsätter att komma in i blandad form! Tidigt igår rapporterade New Wave Group med vd Torsten Jansson i spetsen.


New Wave Group visar upp ännu ett starkt kvartal, bottomline var upp ca 52% QQ och ser man på EPS på 4,58kr mot estimat på 3,72kr, en stark utveckling trots svårmanövrerad marknad.

Rörelsemarginalen är också urstark och historiskt den högsta under ett enskilt kvartal för New Wave Group.


Topline kommer in ca +10%, och här säger bolaget sig se vissa lättnader i de relativt svåra marknadsförutsättningarna, omsättningen var ca 34% upp mot föregående år.


Om man er till de olika affärssegmenten så ökar företagssidan omsättning med nästan 50% och resultat med 100%, Sport och Fritid ökar sales med 30% och resultat med 60%.

Det som går sämre är Gåvor och Heminredning, dels pga av minskade avdragsmöjligheter på företagsgåvor, och här slår ökade energipriser som mest.


Aktien stängde igår på +14,36%!

Vår CIO Anders Wallgren är med andra ord riktigt glad.

New Wave Group ingår i Gro Kapitalförvaltnings modellportfölj Gro Aktier med en vikt på runt 6%, och står för ett rejält bidrag till portföljens alfa (överavkastning mot jmf index). Som pricken över i:et har Anders även precis fått ett par Atle-shorts från New Waves Groups varumärke Craft.


Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page