VÅRT TEAM

Lotta.jpg

LOTTA NILERT

Förvaltare

Lotta grundade verksamheten tillsammans med Christer år 2006. Lotta har erfarenhet av finansiella marknader sen 1977 och började sin karriär på Citibank i New York. Under perioden 1989-1992 och från 1998 till idag har Lotta fokuserat på portföljförvaltning för privatkunder.

Christer.jpg

CHRISTER ELLGREN

Förvaltare

Christer har arbetat på Gro Kapitalförvaltning (f.d Meetoo) sedan starten 2006. Tidigare verksam i en rad europeiska banker, mäklarfirmor och fondförvaltare, i huvudsak som analytiker, och har också hunnit med att skriva två böcker, en om börsen och en om Ericsson.

Anders Wallgren

ANDERS WALLGREN

CIO

Anders har en lång bakgrund inom kapitalförvaltning, främst på Swedbank och Robur där Anders har haft roller som aktiechef och kapitalförvaltare inom Special clients till senior kundansvarig för institutionella kunder. Hans senaste uppdrag som CIO för Stiftelsen för Östersjölaxen, där hållbarhet och påverkanskapital var grunden i arbetet för den vilda Östersjölaxen.

Patrik J 2.jpg

PATRIK JOHANSSON

VD

Patrik är VD på Bolaget. Sedan 2015 har Patrik arbetat med förvaltning hos ett family office-bolag. Mellan 2002 och 2014 var Patrik partner och förvaltare på Futuris Asset Management hos Brummer & Partners. Patrik har också arbetat på UBS Warburg i Stockholm med aktietrading samt i slutet på 1990-talet varit penningmäklare på Unibank i Köpenhamn.

939B100C-3215-499B-836A-DB34197F7FAC_1_1

STEN ANKARCRONA

Senior Advisor

Gro Kapitalförvaltning, Ansvarig, sales och strategi. Sten har tidigare arbetat på Enskilda, Nordea, HSBC Global Asset Management i Sverige och Singapore, Family Office i London och driver nu eget inom advisory. BA International Relations, Bucknell University.

 

STYRELSE

Adde_Svante_616.png

SVANTE ADDE

Styrelseordförande

Svante är civilekonom med en examen från Handelshögskolan i Stockholm. Svante har en lång erfarenhet av corporate finance och bolagsstyrning. Svante har bland annat bakgrund med M&A hos Citibank och Lazard, VD för Lazard Brothers i Stockholm, CFO hos Ahlstrom i Helsingfors och Senior Advisor hos Pöyry Capital. Idag är Svante Senior Advisor hos Lincoln International i London och Stockholm, styrelseordförande Goodwille Limited, Chairman of Governors for St Mary's Calne samt styrelseledamot Cambium Global Timberland Limited.

Henrik 2.jpg

HENRIK BLOMQUIST

Styrelsemedlem

Henrik är ekonom och VD i Bure Equity, styrelseledamot i MedCap och Bure Financial Services (BFS). BFS är idag delägare i Fondita, ett finskt fondbolag samt fondbolaget Idevall & Partners Fonder. Vidare är Henrik styrelseordförande i Mercuri International Group, Investment AB Bure, Bure Growth och Cavena Image Products. Henrik har haft många tidigare styrelseuppdrag bland annat inom Carnegie-gruppen under tiden Bure var delägare i bolaget.

Gösta.jpg

GÖSTA JOHANNESSON

Styrelsemedlem

Gösta är civilekonom och senior rådgivare i Bure Equity, styrelseledamot i Scandinova, Mentice, Interflora och Yubico samt styrelselordförande i Xvivo Perfusion.  Han har tidigare varit partner på Provider Venture Partners, Öhman Fondkommission, Head of Institutional Sales and Trading på Handelsbanken samt ett stort antal styrelseuppdrag.

Per Anders Fasth.jpg

PER ANDERS FASTH

Styreslemedlem

Per Anders är civilekonom och har en lång och bred bakgrund inom finans och kapitalförvaltning. Per Anders är styrelseordförande i Lyra Wealth Management och FundedByMe samt styrelsemedlem i Skandiabanken, Blippit och ClearOn AB. Han har tidigare varit styrelseordförande för Sileo Kapital och Investerum samt styrelseledamot i Piraeus Bank och SBAB Bank. Per Anders har tidigare varit Partner och VD för QVARTZ i Sverige, Partner på a-Connect, interims-VD för SBAB Bank, VD för European Resolution Capital Partners Ltd (ERC) och har arbetat 14 år med olika roller inom SEB samt konsult på McKinsey.

Gustav3 Small.jpg

GUSTAV OHLSSON

Styrelsemedlem

Gustav är civilekonom och är VD för Atle Investment Management. Gustav är styrelsemedlem i Alcur Fonder och TIN Fonder. Han har tidigare arbetat som förvaltare hos Aquila Capital, varit investeringsansvarig på Bure Equity och Partner på Orre & Nyberg Capital.